Za današnji ručak predlažemo vam trouglove sa Vimar mljevenim mesom.

🔸Sastojci za pripremu:
500 g lisnatog tijesta
2-3 čehne bijelog luka
150 g kačkavalja
1 prasa
50 g kečapa
500 g Vimar mljevenog mesa
30 g sjemena suncokreta
prstohvat origana
4 kašike ulja
po ukusu vegeta i biber
2 jajeta, jedno za fil i jedno za premazati trouglove

🔹Priprema:
Prasu očistiti i isjeći na kockice, kačkavalj izrendati na krupno rende. Na malo ulja propržiti prasu dok ne omekša, dodati Vimar mljeveno meso i pržiti dok ne promjeni boju. Meso dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a višak tečnosti ne uvri. Pripremljeni fil ostaviti da se prohladi, dodati jaje i rendani kačkavalj i polako promješati. Lisnato tijesto rastanjiti oklagijom na 0.5cm debljine, premazati pipremljenim filom i urolati. Rolat isjeći na trouglove. Trouglove redati u okruglu tepsiju, koju ste postavili papirom za pečenje, 24 do 26cm prečnika, jedan do drugog, da vam se puno ne “rascvjetaju” prilikom pečenja.
Premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama suncokreta. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C dok ne porumene.

Prijatno!🍽