Danas kuhamo? 🥰
Za današnji ručak ili večeru predlažemo vam punjeni patlidžan sa Vimar mljevenim mesom.
🔸Sastojci za pripremu:
- 4 patlidžana
- 400 g Vimar mljevenog mesa
- 2 paradajza
- glavica luka
- 50 g smrvljene fete
- peršin
- origano
- 30 g parmezana
- maslinovo ulje
- sol
🔹Priprema:
- Patlidžane prepolovite, pazite da pritom ne oštetite koru, i izdubite. Izvađenu sredinu nasjeckajte.
2. Izdubljene patlidžane složite u posudu za pečenje i lagano premažite maslinovim uljem. Pecite dok ne omekšaju, oko 15 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
3. Na srednje jakoj vatri zagrijte malo maslinova ulja, dodajte luk, meso, nasjeckani dio patlidžana i sol. Cijelo vrijeme miješajući, pirjajte 10-ak minuta.
4. Dodajte rajčice i kuhajte još 3-4 minute. Umiješajte nasjeckani peršin i origano. Maknite s vatre, umiješajte feta sir te dobro promiješajte.
5. Time nadjenite patlidžane, pospite ih naribanim parmezanom i pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva.
Prijatno! 🍽