The Blog

Sastojci:

  • 400 g Vimarove juneće pljeskavice
  • peciva za hamburgere
  • prilozi po želji (svjeza zelena sala, svježi paradajz, kiseli krastavci, kečap, majoneza…)
  • 1/2 luka
  • 2 listica Sira

Priprema:

Nasjeckajte luk i dinstajte na laganoj vatri sa malo ulja.
Zagrijte tavu na najjačoj vatri, dodajte malo ulja, a zatim smanjite vatru skoro na minimum. Ovo ovisi imate li plinski ili električni štednjak. Kod električnog je potrebna malo jaca vatra. Pecite jednu stranu 3-4 minute, a zatim okrenite i stavite na meso sir u listićima da se lagano topi.
Razrežite koru peciva do pola, a u unutrašnji dio skoro do kraja i namažite senf na donji dio. Kada se hamburger isprži, prebacite ga u pecivo i dalje slažite priloge po želji.
Uživajte, prijatno!

bs_BABosnian
en_GBEnglish bs_BABosnian